הסיפור המיוחד של המועדונית לילדים עם צרכים מיוחדים באולפנת צביה החל לפני עשר שנים, עם ילד מיוחד בשם חגי, ונמשך עד היום עם ילדים מקסימים ומיוחדים ותלמידות אולפנה שחונכות אותם באהבה ובמסירות • בימים אלה יוצאת האולפנה במבצע התרמה חסר תקדים כדי להקים מבנה מגורי קבע לפנימיית האולפנה, כשחלק מהמבנה יוקדש לפעילות המועדונית
זהו סיפור מיוחד על אהבה ונתינה. סיפור שהתחיל מצורך של משפחה אחת עם ילד מאוד מיוחד, והפך להיות מפעל שמאיר את עולמם של עשרות ילדים עם צרכים מיוחדים.
הסיפור מתחיל לפני עשור, מילד קטן וחמוד בשם חגי. חגי הוא בנם של הרב אלי קפלן, ראש עמותת 'בית מורשת', ורעייתו רחלי, ראש אולפנת צביה. חגי (היום בן 19), בן הזיקונים במשפחת קפלן, נולד עם תסמונת דאון. הרב אלי ורחלי קפלן חיפשו עבורו מסגרת לפעילות בשעות אחר הצהריים, אך במעלה אדומים לא מצאו מסגרת כזאת. מתוך הצורך הזה החליטו ההורים לפתוח מועדונית. "אני זוכרת שחיפשנו מסגרת שתתאים לחגי, ולא מצאנו במעלה אדומים. פשוט לא היה דבר כזה פעילות משלימה לאחר הצהריים. החלטנו להקים מועדונית בעצמנו. אספנו חמישה ילדים עם צרכים מיוחדים, והקמנו את המועדונית בתוך אולפנת צביה מעלה אדומים כדי שנוכל לשתף בה את תלמידות האולפנה", נזכרת רחלי בימים הראשונים של המועדונית.
כבר עשר שנים שהמועדונית פועלת בתוך האולפנה מטעם עמותת "בית מורשת", שמפעילה את המועדונית תוך שיתוף פעולה הדוק ופורה עם האולפנה. תלמידות האולפנה הן החונכות של הילדים. פעמיים בשבוע (בימי שני ורביעי) מגיעים 20 ילדים בגילאי 3-11 לאולפנה, ומבלים את אחר הצהריים עם תלמידות האולפנה, אשר חונכות אותם, משחקות איתם ומרעיפות עליהם אהבה.
עם השנים המועדונית הפכה להיות חלק בלתי נפרד מהאולפנה וחלק מאוד חשוב בראייה החינוכית ובחינוך הבנות. הבנות שמתנדבות במועדונית לומדות דרך ההתנדבות והעשייה הרבה מאוד על נתינה, מסירות ואחריות. "התלמידות לומדות להכיר את השונה ונחשפות לתחום החינוך המיוחד. בנות רבות ממש מתחברות לתחום בפן המקצועי וממשיכות לעסוק בתחום החינוך המיוחד גם בשירות הלאומי, ואחר כך כמקצוע לחיים", מספרת טלי פרידמן, ראש המועדונית.
הבנות שמתנדבות במועדונית עושות זאת במסירות עצומה, הן לא מפספסות את המפגש עם הילדים, ואפילו גם בימי הקורונה, בין הסגרים, כשהלימודים באולפנה התקיימו מרחוק, הבנות הגיעו להתנדב במועדונית כדי לא לאכזב את הילדים. "מה שמיוחד במועדונית זה שכל ילד מקבל יחס אישי עם חונכת צמודה, נרקמים קשרים מאוד מיוחדים עם בין הילדים והבנות.
אנחנו רואים את הילדים גדלים ומתפתחים, מידי פעם אנחנו עושים שבת לחונכות וחניכי המועדונית וכולם יושבים יחד מסביב לשולחן שבת. זה מאוד מרגש כי הם הופכים להיות ממש כמו משפחה", מספרת בהתרגשות רחלי קפלן, ראש האולפנה ויוזמת המועדונית.
כל שנות הפעילות מומנה פעילות המועדונית מתרומות, ובימים אלה, לאחר עשר שנות פעילות, המועדונית סוף סוף עומדת לקבל הכרה של משרד הרווחה ולהתחיל לפעול לפי התקן. "המשמעות של לקבל הכרה של משרד העבודה היא לעבור לפעול חמישה ימים בשבוע, להכניס אנשי צוות ולפעול בצורה יותר מקצועית לפי התקן, אבל כל התקציבים שיאושרו אינם כוללים את הקמת המבנה", אומרת רחלי קפלן.
בימים אלה יוצאת הנהלת האולפנה והצוות החינוכי במבצע התרמה חסר תקדים כדי להקים מבנה מגורי קבע לפנימיית האולפנה, כשחלק מהמבנה יוקדש לפעילות המועדונית. "מי שמכיר אותי יודע שקשה לי לפנות לציבור ולבקש תרומות, אבל הפעם אני רואה איך חלום של שנים רבות יכול להתגשם וכיצד משפחות רבות המאותגרות עם ילדיהן יוכלו לקבל מענה הולם. צריך לראות את השמחה של הילדים האלה כשהם מגיעים אלינו למועדונית. אני חושבת שכל מי שהיה רואה חיוך של ילד עם צרכים מיוחדים שמגיע אלינו למועדונית היה מבין את הרצון העז שלנו לזכות ולתת להם את המיטב", מסכמת רחלי קפלן.
הסיפור המיוחד הזה שהתחיל בחגי הקטן לפני כעשור עוד לא תם ולא נשלם, אבל אתם יכולים להיות חלק ממנו, בתרומה כספית תוכלו לתמוך בהקמת המבנה שיהיה הפרק החדש בסיפור המיוחד של המועדונית.